RÓLAM

Gáspar Bea vagyok. Különösen nem kell bemutatkoznom. Sokaknak a Győzike show Bea asszonya ugrik be, aki Győzikét terelgeti és a lányait nevelgeti, kicsit olaszosabban a magyar átlagnál. Fiús lányként ismertek egészen kamaszkoromig, ezért a konyha művészetével csak később volt lehetőségem megismerkedni. Anyukám mellett sokat álltam a konyhában, de különösebben nem ragadott magával a főzés. Még fiatalasszony koromban sem jött meg a szenvedély, a főzés egy szükséges rosszként szerepelt az életemben. Majd teltek múltak az évek, és Evelin születése után azt vettem észre, hogy szépen lassan elkezdtem beleszeretni az ételek művészetébe. Mai napig Evelin a konyhai művészetem legnagyobb rajongója, Virág – válogatósságából adódóan – pedig a legnagyobb kritikusom. Ha valami neki is ízlik, akkor tudom, hogy nagyon jól sikerült. Hobbimmá, a szabadidőmet kitöltő állandó tevékenységgé vált az évek alatt a főzés. Észrevettem magamon, hogy már nem tekintek a főzésre kötelező feladatként, sokkal inkább a kedvtelésként élem meg. Szeretem a magyaros ízvilágot, de a hagyományos cigány konyha ételeit is gyakran készítem. Olyan módon kívánom átadni Nektek a gasztronómia iránt érzett elhívatásomat, hogy akkor is kedvet kapjatok a főzéshez, ha eddig nem tartozott a kedvenc tevékenységeitek közé.

Innen jött a felkérés az RTL műsorkészítőitől, hogy a Konyhafőnök VIP című műsorban szerepelhettem, amit 2017 tavaszán sikerült megnyernem. Sokan megszerették itt a műsor alatt az igazi énemet, a sok pozitív visszajelzés nagyon megható volt számomra és nagyon örültem neki. Napi szinten tevékenykedtem a show idején is a konyhában, a műsor készítői látták, hogy szeretek és tudok is főzni.

Nagy sikerrel elindítottam főzős Facebook oldalamat Bea konyhája néven.
A népszerűségget az koronázta meg, hogy 2018 tavaszán, egy évvel a győzelem után az RTL klub felkért, hogy legyek a Konyhafőnök című műsor zsűritagja. A felkérést nagy örömmel elvállaltam.

A műsornak és készítőinek, na meg jó magamnak köszönhetően, nagyon sok felkérést kapok.
Rengetegen azt kérdezték tőlem, hogy mikor lesz már éttermem? Mikor és hol tudják megkóstolni a főztöm? Talán ez inspirált abban, hogy elgondolkodtam azon, hogy ezt hogyan tudnám kivitelezni.

“Az, hogy abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy megnyertem a versenyt, életem talán eddigi legnagyobb elismerése!”

Én egy kis lakáséttermet szerettem volna működtetni hétvégente Budapesten.
Azért itt, mert ez a főváros, ide mindenkinek könnyebb eljutni, mint Salgótarjánba. Sok nehézség adódott, de végül megtaláltam azt a helyet, amire mindig is vágytam Budapesten a Király utca 10. szám alatt, ahol az első Borvacsorámat megtarthatom.
Havonta egy alkalommal borvacsorával készülök nektek. A vacsorák hangulata nagyon jó lesz, hiszen segítőm lesz a projektben a családom Győzi, Evelin és Virág.
Szeretném, ha minél többen megismerkednének azzal a hagyományos magyar-roma fúziós konyhával, amit én képviselek.
A mottóm: tradíció új köntösben!

Ez az első szárnypróbálkozásom, óvatos vagyok, mert az a nem titkolt célom, hogy aki nálam eszik, az egy új menüsor alkalmával újra visszajöjjön! Ezt azzal próbálom elérni, hogy minden alapanyagot nagyon jó helyről szerzek be, valamint én főzök mindent! Talán ezt hallva ez már garancia lehet arra, hogy a vacsora végén a vendégek ne a sarki gyroszosnál lakjanak jól, mert velem bizony előfordult már, hogy egy elit vacsora után még meg kellett látogatni egy talponállót, hogy jól legyek lakva.
Nagyon sok szeretettel várok mindenkit! Gyertek el, ha vágytok egy különleges, jó hangulatú, finom borokkal telített, általam prezentált vacsorára!

Úgy gondolom, hogy Unicum lesz a borvacsorám és sokan ki fogjátok próbálni. Gyertek el, garantálom, hogy nem fogjátok megbánni!